Златни награди за Артшкола „Колорит” от артфестивала „Малък битолски Монмартър” в Северна Македония

Култура
29.04.2020 | 12:17 ч.

Три деца от Артшкола „Колорит” печелят „Златна палитра” - най-високото отличие на Световния артфестивал „Малък битолски Монмартър 2020” в Република Северна Македония, съобщава ръководителката на школата Майя Ананиева.

Отличените деца са Ева Георгиева – 7 г., Лора Чолакова – 9 г. и Румен Константинов – 10г. Ева печели с пастелната си рисунка „Легнала котка”, Лора с „Портрет на момиче с очила” – сух пастел, а Румен за живописната творба „Момиче с котенце”.  Почетен Диплом е присъден на Лилия Янкова – 8 г. за рисунката ”Портрет на момиче с  обици” и Катрин Илиева – 13 г. за „Актьор в роля”. Колекцията от рисунки на школа „Колорит” печели „Златна палитра” и наградата Участник в световния артфорум.

Плевенската школа за  26-и път е сред световните лидери в областта на детското изобразително изкуство. В това издание на престижния конкурс са взели участие 13,371 творби на деца и младежи от 33 страни от различни континенти. Международната изложба ще бъде експонирана  в Националната галерия „Montmartre” - Битоля. Организатор на Световния артфестивал е Детското артстудио „Св. Св. Кирил и Методий” в град Битоля.

Още по темата

Коментирай