Жена от варненско село причини пожар в центъра на Плевен

Крими
18.05.2020 | 09:52 ч.

На 15 май малко след 22 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар в областния град. Инцидентът е станал за времето от 22:00 до 23:00 часа. Запалени са отпадъци и стъклопакети на съседни сграда и офис на улиците "Коста Хаджипакев" и "Борис Шивачев". 
Местопроизшествието е посетено от екип на Първо РУ и служители от РСПБЗН. Извършен е оглед от разследващ полицай и експерт от Базова научно-техническа лаборатория  при ОДМВР – Плевен. Установено е, че има значителни материални загуби - унищожени са 2 стъклопакета на офиса, ПВЦ и 10 метра улук, 6 стъклопакета на съседна сграда. Размерът на щетите се изяснява. 
По първоначална информация причина за произшествието е небрежност - запалени са отпадъци на улицата между двете сгради. Уведомена е Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл. 216, ал 1 от НК. 
От проведените бързи оперативни действия е установено, че подпалвачът е 32-годишна от село Тополи, област Варна. Жената е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Продължава работа разследващ полицай. с материални загуби.

 

Още по темата

Коментирай