Зеленогорски: РБ трябва да реши за листите и коалицията за местния вот до края на юли

Общество
01.07.2015 | 13:05 ч.

"Ръководството на Реформаторския блок /РБ/ трябва да вземе единно решение до края на юли относно коалиционното споразумение за местните избори, единните листи и единната регистрация на РБ. Няма да ръководя неорганизирана армия и не работя за олимпийския принцип, а за победа на Блока."

Това изявление направи днес в Народното събрание съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и зам.-председател на „Движение България на гражданите“ Найден Зеленогорски.

„От ДБГ искаме да обърнем внимание на ръководството на Реформаторския блок и на местните ръководства, че закъсняваме със сроковете за изграждане на единна концепция за явяване на местните избори, и моят призив е знак, че има риск за явяването ни. Имаме проблеми, свързани с това как участваме на изборите, с какви листи, как се регистрираме", каза Зеленогорски. И допълни: „Имаме в малко общини единни кандидати и трябва много бързо да постигнем разбирателство по технологията по издигането на единни кандидатури, за да бъдем боеспособни на тези местни избори, на което ДБГ и нашите структури много разчитат“.

Зеленогорски обяви, че по негова покана във вторник следващата седмица ще се проведе извънредно заседание на Председателския съвет и щаб на РБ, на което да се обсъдят въпросите, свързани със сключването на политическо споразумение преди местните избори, вземане на решение за единна регистрация за вота и изграждането на единни листи от кандидати, както и да се "отпушат" споразуменията за листите по градове. Ако тези решения не се вземат до края на този месец, е възможно да предложа на друг колега да поеме поста вместо мен, заяви Зеленогорски, като добави, че участва винаги за победа, а не на олимпийския принцип.

Найден Зеленогорски коментира, че няма противоборство в РБ, но е необходимо повече време за дискусия, за да се стигне до единни кандидатури, което за него като шеф на щаба е закъснение с подготовката. Партиите в Блока имат вече общи позиции в около една трета от областните центрове, но остават останалите две трети, отбеляза той.