Завърши обучението на специализанти от курса „Младши сержант – първи модул”

Общество
08.12.2019 | 18:44 ч.

Във ВВУБ „Георги Бенковски” бяха връчени удостоверенията на 57 специализанти за завършен курс за придобиване на военна квалификация „Младши сержант – първи модул”, съобщи пресцентърът на авиобазата.

Отговорник на курса бе майор Николай Николов, а класен ръководител старшина Огнян Йолов. Целта на обучението бе военнослужещите да придобият знания, умения и навици за изпълнение на функционалните задължения като сержанти от ВВС. В рамките на три месеца те изучаваха следните дисциплини: общовойскова, лидерска, тактическа и огнева подготовки, логистика, история на българските ВВС, държавни и военни символи, основни положения на ЗОВС, бойна готовност и комплектуване на военните формирования и др.

Паралелно с теоретичната подготовка бяха проведени множество практически занятия. Те допринесоха за усъвършенстване на знанията и за придобиване на умения за действие в различни ситуации. Курсът завърши с полагане на изпити по тактическа, физическа, строева и огнева подготовка и общ теоретичен изпит по различните дисциплини. Средният успех е много добър 5,09. Отличник на курса е редник Велислав Аръков. Той бе награден с грамота за проявено усърдие, високо чувство на отговорност и постигнати високи резултати.

Началникът на щаба на ВВУБ „Георги Бенковски” полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за отличните резултати и проявената отговорност към учебния процес и им пожела професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания.