Заваляха сигнали за нарушения, кандидат за кмет се сби с член на СИК

Общество
25.10.2015 | 11:31 ч.

Започнаха да се появяват сигнали за изборни нарушения от различни части на България, предаде "Дарик". В крумовградското село Поточница в бюлетините е било забравено името на един от двамата желаещи да станат кмет, което наложило спешно отпечатване на нови, поправени бюлетини.

В Павел баня членове на 21 секции и шестима представители на една политическа партия са откъснали предварително 34 бюлетини за кмет на общината и 11 за общински съветници, като са премахнали номерата им с цел да облекчат гласуването. ОИК е анулирала бюлетините.

В МВР и прокуратурата във Видин вече е получен първият сигнал за нарушение в изборния ден. Твърди се, че в част от комисиите има химикалки с „изчезващо" мастило.

Освен това се проверява и сигнал за това, че общински съветник в ромската махала контролирано води хората да гласуват.

Кандидат за кмет на община Антоново се е сбил с член на избирателната комисия в село Трескавец. „Помолили са кандидатът за кмет да напусне секцията, но той отказал. След което се нахвърлил върху опонента си член на СИК", потвърди председателят на общинската избирателна комисия в Антоново Райка Владимирова.

„Отидохме на място, него вече го нямаше в секцията, с което смятам, че случаят е разрешен", каза още Владимирова.

Към момента в общинската избирателна комисия в Антоново няма подадени други жалби. Снимка: Интернет, архив