Заради стара кола бивш военен мъчително убил колежка

България
11.10.2019 | 13:06 ч.

 

Пловдивската прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу  43-годишният С.К. за убийството на 40-годишна бивша негова колежка. Престъплението е извършено на 29 ноември 2018 г. при скандал за амортизирана кола. При скарването обвиняемият нанесъл удар в лицето на Д.С., започнал да я души с ръце и притиснал гръдния й кош. Жената изпаднала в безпомощно състояние. За да прикрие следите, С.К. поставил тялото на Д.С. в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, за да възпрепятства свободното отваряне.

 

Според съдебномедицинската експертиза, там е настъпила биологичната смърт на Д.С. вследствие на задушаването й с ръце от обвиняемия С.К и липсата на кислород в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил задържан от органите на МВР на 8 декември 2018 г. При извършения оглед на местопроизшествие е посочил на полицейските служители мястото, където бил поставил тялото на Д.С. 

 

 

Жертвата  Д.С. и обвиняемият С.К. се познавали от 2001 г. Те служили в българската армия – във военно поделение в Карлово. Поддържали колегиални отношения. По-късно С.К. отишъл да работи в друг град като военен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 г. се върнал да живее в Сопот. През 2018 г. пострадалата и С.К. се свързали в социалните мрежи и подновили контактите си. Те имали само приятелски отношения. Обвиняемият помагал на Д.С. във връзка със задочното й обучение в сержантски колеж.

 

В средата на ноември 2018 г.  жената споделила  на С.К., че лекият й автомобил, марка „Фиат Брава“ бил повреден. Той предложил да му даде колата, за да я прегледа и ако има възможност, да я ремонтира. Д.С. му предала автомобила си. След като отстранил повредите, обвиняемият тествал автомобила, но двигателя се повредил и колата не можела да се движи на собствен ход. Обвиняемият преценил, че колата е амортизирана и ремонтът ще струва по-скъпо от нея. Затова решил да я предаде за старо желязо в пункт за вторични суровини и да запази парите за себе си. За намерението си не съобщил на собственичката.

 

На 22 ноември 2018 г. той откарал автомобила до пункт за старо желязо и за него получил 331 лева. На 29 ноември 2018 г., обвиняемият се свързал с Д.С. и заявил, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Д.С. отишла в обитаваната от С.К. едноетажна къща в землището на гр. Сопот.  Там обвиняемият й съобщил, че възникнала повреда в колата, която не можел да отстрани, поради което я предал в пункт за вторични суровини. Това предизвикало фаталното скарване. По делото са изготвени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др. Обвиняемият С.К. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”, коментираха от Прокуратурата.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати