Започва регистрацията за Spelling Bee

Общество
05.10.2015 | 13:33 ч.

За шеста поредна година ученици от цяла България ще могат да се включат в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, съобщиха организаторите. Регистрацията на желаещите училища да се включат в надпреварата ще започне утре, 5октомври  на сайта на състезанието www.spellingbee-bg.com  и ще продължи до 18 октомври 2015г.

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. В предходното издание на Spelling Bee  участваха над 6 500 деца от 273 училища в страната.

Състезанието ще се проведе на три етапа - училищни кръгове през февруари 2016 г., регионални през март 2016 г. и национален в края на април следващата година. За всички участници в националния кръг ще бъде организиран едноседмичен езиков лагер през лятната ваканция.

За да участват в училищните кръгове на Spelling Bee 2016, учениците трябва да научат 500 думи на английски език от предварително обявен списък. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение, както и възможност да се включат в обучения за професионална квалификация.

Състезанието е насочено към ученици до 14 години и  до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди.

Spelling Bee 2016 се организира от Фондация „Корпус за образование и развитиеКОРПлюС“ в партньорство с фондация „Америка за България”Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието и науката и Посолството на САЩ.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати