Започна спецоперация за пътна безопасност заради откриването на мотосезона в Плевенско

Общество
05.06.2020 | 10:39 ч.

От 15 часа вчера започна специализирана полицейска операция за недопускане на тежки ПТП с ранени и загинали, както и откриване на мотосезон 2020 година. Мероприятията ще продължат до 15 часа на 10 юни, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Максимален брой служители от плевенската ОДМВР ще бъдат ангажирани с осъществяването на контрол на движението. Засилените проверки ще включват използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в МПС, ползването на обезопасителни каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и проверки за използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите. По време на осъществявания контрол ще се извършват проверки за наложени глоби и невръчени електронни фишове, както на водачите, така и на проверяваните пътници.

При установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от водачите на ППС, пътниците и пешеходците, към същите ще бъде прилаган принципcj на нулева толерантност и стриктно прилагане на наредбите на закона.