Започна битката за кмет на Плевен

Общество
03.09.2019 | 15:30 ч.

Битката за кмет на Плевен вече е факт. Ясни са първите имена, които влизат в нея, очакват се и други. Сигурното е едно - тези избори ще бъдат напрегнати и оспорвани! 

Мирослав Петров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен, реши в крайна сметка Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Към момента Петров е областен управител на Плевен. Петров бе един от седемте кандидатури за кметския стол, номинирани от събранието на плевенската общинска организация на ГЕРБ на 25 юли. Мирослав Петров е бакалавър по „Контратероризъм“ от Военната академия във Велико Търново и магистър по „Социален мениджмънт” от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов. През 2005 и 2006 година Мирослав Петров успешно завършва обучения на ФБР /ИЛЕА/, съответно в Унгария и САЩ. Има дългогодишен опит на всички нива в системата на МВР, като през февруари 2013 г. е назначен за директор на ОД на МВР - Плевен.

От своя страна настоящият кмет на Плевен Георг Спартански обяви тази седмица, че ще огласи намеренията си за предстоящите местни избори в Деня на Съединението - 6 септември. „На 6 септември в 12,15 ч. ще бъда в района на водната каскада в центъра на града срещу „Синьото“ кафене. Ще отида там, след като завърши ритуалът по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Четвърти плевенски пехотен полк. Който иска да разбере какво смятам да правя, да заповяда при каскадата. Ще обявя публично, ясно и еднозначно  намеренията си по въпроса, който от месеци ми задават журналистите – дали ще се кандидатирам за нов мандат. Считам, че трябва да дам отговор първо пред плевналии“, поясни Спартански след седмичната оперативка в общинската управа.

Своите кандидати за кмет на Плевен обявиха вече и някои от другите основни партии.

На заседание на Общинската конференция на БСП - Плевен, бе издигната кандидатурата на Илиян Йончев за кандидат за кмет на Плевен. Йончев е роден на 11.03.1976 г. в Плевен, завършил е Езиковата гимназия, след което се дипломира в СУ„ Климент Охридски” със специалност "Право". Има и магистратура по здравен мениджмънт от МУ - Плевен. От 2005 година работи в МУ - Плевен, в момента е ръководител „Секретариат, европейски програми и проекти”. Два мандата е общински съветник, областен управител на област Плевен за периода 06.2013 - 08.2014 г. и три мандата зам.-председател на Общинската организация на БСП. От БСП обявиха  и кой ще води листата им за общински съветници - това е Свилен Атанасов, председател на общинската структура.

От името на партия АБВ в кметската надпревара за Плевен влиза Цветан Антов. Кандидатурата на Антов бе обявена на пресконференция от председателя на партията Румен Петков. „Антов ще бъде и водачът на листата, която предстои да бъде обявена. Той излъчва достойнство, сила и характер – качества, които са необходими на Плевен. Той е един от най-активните общински съветници с ясни и принципни позиции“, заяви Петков. Самият Антов пък даде заявка кой ще бъде основният му приоритет в предизборната му програма: „С познанията и авторитета, които имам, ще направя всичко възможно да се подобри спортната база в града. Кампанията, която ще водим, ще бъде позитивна. Ще поставим проблемите на града и ще дадем варианти за техните решения“.

Тези дни стана ясно и още едно име в кметското състезание за Плевен - това на Пламен Дилов. Дилов е кандидатът на ЗС „Александър Стамболийски“ за кметския пост за предстоящите местни избори.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати