„Заедно в час“ търси социално активните хора в Плевен за дискусия за образованието в региона

Общество
19.02.2017 | 15:18 ч.

Дискусия за предизвикателствата на образованието в региона на Плевен и възможните решения с участието на местната общност организира фондация „Заедно в час“ в Плевен в началото на март. Събитието ще се проведе на 1 март от 18:00 ч. в Народно читалище “Съгласие 1869” в града. В него са поканени да се включат всички социално активни хора, които вярват, че образованието е ключова сфера за развитието на региона и искат да допринесат за подобряването му, съобщиха от фондацията.

Срещата, която се провежда под името “ПреОБРАЗОВАНИЕ Плевен”, ще премине в три етапа: „Представяне на проблема с неравния достъп до качествено образование в Плевен и в цяла България“, „Как „Заедно в час“ работи за решаването му“ и „Как всеки един би подходил към проблемите - работа по групи с конкретни казуси“.

Ще бъдат обсъдени предизвикателствата, срещани от учениците в малките населени места, които нямат достъп до същите възможности като техните връстници в големите градове. Според редица статистики и изследвания децата от семейства с нисък социален статус изостават с до 3 години от своите по-привилегировани връстници, а тези, чийто майчин език не е български, отпадат по-често от училище.

На събитието участниците в срещата ще се запознаят още с добри и успешни примери от работата на „Заедно в час“ за решаване на тези проблеми. Освен това ще могат да се срещнат на живо и с действащи учители по програмата от региона на Плевен. Те ще споделят своите ежедневни предизвикателства от класните стаи и мотивацията, която ги провокира всеки ден да работят за успеха на своите ученици.

В края на срещата гостите ще имат възможност да се поставят на мястото на учениците и учителите, за да решат заедно казуси от опита на преподаватели по програма „Заедно в час“.

„Заедно в час“ продължава да търси хората за пример, които да влязат в училище през септември 2017 г. На събитието в Плевен всеки присъстващ ще може да разбере повече за това как протича процесът на кандидатстване, какви са критериите за подбор и какво да очаква от включването си в програмата.

Присъствието на събитието е безплатно, но местата са ограничени, затова е препоръчителна предварителна регистрация на този линк - http://bit.ly/ПреобразованиеПлевен.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати