Задържаха във влак за Русе заподозряния за убийството на 42-годишната жена в София

Крими
18.04.2019 | 13:31 ч.

Задържан е синът на убитата 42-годишна жена в сряда вечерта в жилище в столичния квартал "Младост". Той беше основен заподозрян за убийството й. Жената беше намерена удушена. 21-годишният мъж е арестуван във влака София-Варна на гара Горна Оряховица.

Причината 42-годишната жена и синът да са в София е, че от 16 април той трябвало да бъде настанен в клиника за наркомании,съобщава NOVA. Той е криминално проявен и няколко пъти е бил настаняван за лечение в психиатрични заведения. Задържан е за опит за грабеж на казино във Варна, за хулиганство, притежание на наркотици и грабежи. Разследващите успели да установят местоположението на мъжа по интернет комуникацията след координация с ОДМВР-Варна и ОДМВР-Русе. Бил е задържан в 2.30 часа през нощта на ж.п. гара Горна Оряховица във влака София - Русе. По-късно той е конвоиран до София. Пред органите на реда е дал е нелогични обяснения за случилото се.

21-годишният мъж и майка му отседнали в жилище в познати на жертвата. Майката се е запознала със собственичката по програма за лечение на различни зависимости. В сряда сутринта към 8.10 часа са чути викове. Тогава синът посегнал на живота на майка си. Трупът на жената е намерен от зета на собственичката на апартамента.  Сигналът за убийството е постъпил в 18:30 часа в сряда. Полицията е предприела незабавни действия. На жертвата са били нанесени множество удари в областта на главата.

Назначение са всички възможни експертизи. Иззети са множество веществени доказателства, сред които и дрехите, с които е 21-годишният мъж е бил облечен по време на убийството.

Според разследващите един от мотивите за убийството може да е липса на пари.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати