За пореден ден самоотвержена работа на огнеборците на много места в Плевенско

Общество
06.08.2020 | 10:53 ч.

На 5 август в 18:44 часа в РС ПБЗН – Кнежа е съобщено за пожар на дървен материал в двор в село Бреница. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 4 куб. метра дървен материал. Огнеборците са спасили стопанска постройка в близост.

Екипи на РДПБЗН - Плевен през вчерашния ден са гасили запалени сухи треви, нискостеблена растителност и храсти в землищата на село Крушовица, градовете СлавяновоДолни ДъбникЧервен бряг в кв. „Победа“, Никопол, селата Победа, Каменец, Писарово. Гасаческа група от Опанец е оказала съдействие на служители от УПБЗН - Долна Митрополия при потушаването на пожар в сухи треви в гробищен парк на селото. 

Небрежна работа с огън е причинила инцидентите, а огнеборците са успели да локализират и загасят пламъците, преди да обхванат големи площи. Няма нанесени значителни щети. 

Отново на 5 август в 17:10 часа служители на РС ПБЗН – Плевен са извършили техническа помощ - измиване на пътното платно след ПТП на плевенската улица „Трети март“.

Още по темата

Коментирай