За наградите на Артшкола "Колорит" няма карантина!

Култура
14.03.2020 | 11:45 ч.

„За наградите на "Колорит" - няма карантина!”, пише във фейсбук страницата на Артшкола „Колорит”. Причината за това са нови наотличия за участници от известната плевенска школа.

Три деца от Артшкола "Колорит" са победители в международния конкурс "Нарита" в Япония, съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева. За  изключителни постижения са удостоени с наградата "Friendship Award"  Светлана Въскова /7 г./, Никол Нешовска /8 г./ и Даниел Ниймейер /9 г./.

Темата за всички участници от цял свят е била "Спорт". Рисунките на „колоритчетата” са се харесали на журито заради своята виталност, колорит и оригинално виждане. Светлана е изпратила рисунка "Ски скок", изпълнена с темпера и акрилни бои. Никол е нарисувала "Гимнастичка с лента", изпълнена в смесена живописна техника, а Даниел е впечатлил журито с оригиналната композиция "Баскетбол".

Техните рисунки са публикувани в каталог на победителите. По традиция Международната изложба е показана в Художествената галерия на град Нарита и представя най-добрите постижения в изобразителното изкуство на деца и младежи от 37 страни. Кметът на град Нарита e изпратил поздравително писмо до ръководителя на школата Майя Ананиева и подаръци за 13-те участници от "Колорит"  за достойното им представяне в конкурса.