За ден в Плевенско: Осем пожара в сухи треви, изгоряха птици в стопанска постройка

Крими
16.09.2020 | 10:20 ч.

През вчерашния ден небрежна работа с огън е станала причина за осем пожара в сухи треви, храсти, горска постеля и отпадъци. За това информират от ОДМВР – Плевен. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Плевен и Кнежа в местността Общински геран, както и селата Ясен, Петърница, Ласкар, Санадиново, Дисевица.

В землището на село Петърница огнеборците успели да спасят 50 дка иглолистна гора. Имало е пожари и в село Бреница - на улица "Милин камък" и улица "Руен". Пострадали хора няма. Пожарникарите локализирали и загасили пожарите, преди огънят да се разгърне и да засегне къщи в близост до произшествията.

Същия ден в 11:49 часа е постъпил сигнал за пожар в стопанска постройка в село Мечка. Изгорели са 30 птици. Унищожени са 50 кв. м покривна конструкция, 50 кв. м каратаван и навес - 50 кв. м. Пламъците са погасени от служители на РСПБЗН – Плевен с два автомобила. Причините за инцидента са в процес на установяване.

Освен потушаване на пожари на 15 септември служители от РДПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ и съдействие на фирма в Плевен.

Още по темата

Коментирай