За ден: 150 декара царевица, 80 декара слънчоглед и фураж спасиха огнеборци в Плевенски регион

Общество
07.08.2020 | 10:04 ч.

И през вчерашния ден  екипи на РДПБЗН – Плевен са гасили запалени сухи треви, нискостеблена растителност и храсти. От пресцентъра на ОДМВР - Плевен изреждат местата, където са възникнали огнени инциденти: град Кнежа на улица „Софроний Врачански”, в село Телиш на улица  „Шипка”, в землищата на град Червен бряг, край Никопол в местността Разсадника, край град Левски – зад стадиона, село Комарево до моста.

В 10:40 часа в РСПБЗН – Кнежа е постъпил сигнал за пожар в стърнище в землището на град Искър в местността Въртопа. Огнеборците успели да спасят 3 дка фураж (окосен и/или небалиран) и 50 дка царевичен блок.

В 15:38 часа служители от РСПБЗН – Кнежа са отреагирали на сигнал за пожар в стърнище и суха трева в местността Общински геран край градаСпасени са 100 дка царевица и слънчогледов блок – 80 дка.

От Областната дирекция на полицията в Плевен изтъкват, че небрежната работа с огън е причинила инцидентите, но огнеборците са успели да локализират и загасят пламъците, преди да обхванат големи площи.

 

 

 

Още по темата

Коментирай