Юбилейният празник на Никопол – без официално откриване и концертна програма

Общество
05.08.2020 | 11:12 ч.

От 14 до 16  август предстои провеждането на 20-ото  юбилейно издание на празника на Никопол – „Никопол - традиция и съвременност”. Всяка година събитието се очаква с нетърпение от местната общност. В дните на празника много никополчани, живеещи и работещи в други градове и в чужбина, се прибират в града на гости на своите близки и вземат участие в организираните събития.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка в Европа и страната и затягането на мерките срещу СOVID-19 с решение от 29 юли на Общински съвет – Никопол бе одобрен тазгодишният формат за провеждане на празника.

Специалните мерки, които ще се предприемат с цел опазване здравето на хората, не са нещо непознато. Естествено, главното изискване е да се избягва струпването на големи групи при провеждането на културните прояви и мероприятията, свързани с участието на деца.

При  проявено желание от страна на местни и гостуващи търговци ще бъде оказано съдействие за разполагането на временни търговски обекти в крайбрежните улички. Няма да бъде възпрепятствана работата както на заведенията за обществено хранене и кафенетата (но при стриктно спазване на противоепидемичните мерки), така и на семейните и родовите срещи в домашна среда.

Отменя се традиционното официално откриване с концертна програма и последващ коктейл.

Надяваме се да бъдем разбрани и подкрепени в усилията да празнуваме и да останем здрави! Никопол очаква своите гости и се подготвя за празника по-чист и привлекателен - с красиви цветни алеи и  места за отдих. Нека всички се включим в новите инициативи!”, призовават от ръководството на Община Никопол.

Още по темата

Коментирай