Времето се разваля за кратко, ноември ни посреща с топли дни

Общество
30.10.2019 | 11:50 ч.

Последните дни на октомври ще са мрачни, дъждовни и студени. Прогнозата за днес е за валежи от дъжд, които ще обхванат северната половина на страната и черноморското крайбрежие. През деня облачността ще се увеличава, като след обяд ще покрие плътно и южната половина на страната. Вятърът ще гони скорост около 20-30 км/ч, по-осезаем - в Североизточна България. С него и дневните температури там ще паднат. В планините ще е хладно, но през деня валежи няма да има. Дневните температури по високите части ще бъдат до 7 градуса, в ниското - около 13.

По-интензивни валежи се очакват през нощта и в четвъртък почти в цялата страната. Температурите ще паднат още - до между 7 и 15 градуса. В планините на височина над 1500 метра ще превали и сняг, с по-голяма вероятност - в централните райони на Стара планина.

Захлаждането е резултат от студент атмосферен фронт, който преминава над Балканите. Типичното есенно-зимно време обаче ще трае кратко. Още в петък валежите ще започнат да спират, а температурите ще тръгнат нагоре. През почивните дни облачността ще е разкъсана, но валежи не се очакват. В дните около балотажа за местния вот температурите в най-топлите часове ще стигнат 15-20 градуса.

През първото десетдневие на ноември ще бъдат отчетени най-високите температури за целия месец, каза в ефира на Нова ТВ синоптикът Красимир Стоев

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Златооо, виж не нося сутиен! - Слънце, като нямам пари и аз не нося портфейл!!!

АРХИВ | изберете две дати