Военни колони на НАТО 2 дни се стичат към Русе, запушват движението

Общество
04.06.2019 | 10:57 ч.

 

"Възможно е временно затруднение на движението на автомобили по основни пътища на територията на областите Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград и Русе на 5 и 6 юни, поради преминаването на колони с военна едрогабаритна техника". Това предупредиха днес от МВР във връзка с ученията на НАТО на територията в страната. Преминаващите формирования ще използват центрове за поддръжка на конвойни операции на територията на нашата страна, сред които е и учебния полигон „Николово” край Русе. След кратък престой, колоните ще се отправят към Дунав мост за преминавани в Румъния.

 

Утре, 5 юни, от 9 часа от ГКПП „Капитан Петко войвода“  поема колона, която ще се придвижи до полигона в Ново село. На 6 юни от 9,30 часа поетапно 4 колони с едрогабаритна техника ще се придвижват от ГКПП „Капитан Петко войвода“ по маршрут Тополовград- Елхово- Тенево, където е предвидено време за презареждане и престой. След това колоните продължават по маршрут – Тенево-Зимница-п. в. „Петолъчката“- Мокрен-Котел-Омуртаг-Разград-полигон „Николово“-ГКПП „Русе“.

 

КАТ и Военна полиция са взели всички необходими мерки по съпровождането на техниката и обезпечаване на опасните участъци и уязвимите кръстовища, казват от МВР. Същевременно се умоляват водачите, които ще пътуват по тези направления на 5 и 6 юни, по възможност да изберат алтернативни маршрути или часове на придвижване. Да не навлизат в колоната, както и да изпълняват стриктно указанията на униформените и временната организация на движението, ако е въведена такава.