ВМРО отказа да влезе в пленарна зала, кворум няма при първа регистрация

Политика
13.08.2020 | 09:01 ч.

От ВМРО отказаха да влязат в пленарна зала на извънредното заседание на парламента. Към момента има 78 регистрирани, т.е. кворум няма. Председателят на парламента Цвета Караянчева даде време до 9,20 часа за повторна регистрация.

"Боричканията на бизнесмени, институции и „революционен авангард“ са вредни за България.

За нас властта не е самоцел, но няма и да бъдем статисти във вътрешните борби на БСП и Нинова и в битките на т.нар. олигарси с властта.

За нас мандатът в това Народно събрание ще бъде изпълнен едва тогава, когато нашите основни приоритети бъдат реализирани", се казва още в позиция на народните представители от ВМРО.

"Народните представители от ВМРО няма да участват в насроченото от Корнелия Нинова заседание на НС. Причините са много, но основната е, че не желаем да бъдем фон във вътрешнопартийните битки за избор на лидер в БСП. Не желаем да поощряваме доказаната нечистоплътност на тази партия при употребата на институциите в частна полза. Изобщо няма да коментираме нежеланието на вносителите да се запознаят с Конституцията, в която са се клели, и която определя като изрично правомощие на Министерски съвет внасянето на Закон за държавния бюджет."

Това се казва още в позиция на групата на депутатите от ВМРО - Българско национално движение в 44-ото Народно събрание.

Очаквайте подробности.

 

Още по темата

Коментирай

Каро
13.08.2020 | 11:56 ч.
Продажниците на Шкембе воеводата нямат интерес,защото в момента са на софрата с държавната баница! Предатели на Българския народ!