Вълна от съпричастност! Днес ще опитат да преместят в "Пирогов" детето на загиналия полицай

Общество
09.07.2020 | 11:21 ч.

Вълна от съпричастност и желание за помощ дават надежда за детето на загиналия началник на РУ-Ветово гл.инспектор Станислав Станчев. 10-годишният Боби бе настанен в кома в болницата в Шумен след тежката катастрофа, при която загина баща му, съобщи Русе медиа.

Полицаи от цялата страна изразиха готовност да подкрепят детето на колегата си. Повече от 40 души са дарили кръв за момчето, събрана е и сума от около 5000 лв. Боби е претърпял операция, благодарение на която състоянието му се подобрява. Над 500 души от България , Италия, Испания,Турция и САЩ са откликнали на призива да се намери шийна яка за врата на детето, която да предпазва счупения шиен прешлен.
В акцията за Боби се е включил и вътрешният министър Младен Маринов, който е осигурил възможност момчето да бъде преместено в „Пирогов“. Днес, ако състоянието му позволява, детето ще бъде транспортирано с детски реанимобил до София.

Зам.-директорът на ОД на МВР-Русе комисар Павлин Коджахристов лично се е заел с организацията на всичко, свързано с възстановяването на Боби. И изразява огромната благодарност на семейството, колегите и приятелите на гл.инспектор Станислав Станчев за съпричастността и подкрепата в този тежък момент.

„Стискайте палци за Боби,за да стане още по -силен и здрав..
Надявам се със силата на социалните мрежи, нашата благодарност да стигне до всички вас ,които сте отдадени на каузата да бъдете хора. Поклон пред вас!!!
Ние с Боби ще продължим напред до пълна победа!!!“, сподели комисар Коджахристов.