Вижте коя знаменитост ще си постави експериментална ваксина срещу COVID-19

Култура
13.08.2020 | 16:09 ч.

Известният британски композитор Андрю Лойд Уебър ("Котките", "Фантомът на операта", "Евита") ще си постави експериментална ваксина срещу Covid-19, съобщава Контактмюзик.

72-годишният композитор казва, че е решен да докаже, че театрите могат да се „отворят безопасно“ на фона на продължаващата здравна криза и дори ще си позволи да получи пробната ваксинация, разработена от Оксфордския университет.

Той написа в Туитър в сряда 12 август: „Развълнуван съм, че утре ще бъда ваксиниран в процеса на Oxford Covid 19. Ще направя всичко, за да докажа, че театрите могат да се отворят безопасно. - ALW (sic) ''
 
Ако пробната ваксина е успешна, това ще бъде огромна стъпка напред в борбата с коронавируса.
 
Междувременно импресариото на музикалния театър се застъпи за безопасното отваряне на театрите и местата за изпълнение на живо в Обединеното кралство, а наскоро заяви, че театралната индустрия се оказва в „безперспективен“ сценарий на фона на пандемията.
 
Лойд Уебър също обвини правителството в несъответствие с действията си, като отбеляза, че на хората са разрешени пътувания  в самолет и посещения в заведение, докато за театрите остават строги ограничения.
 
Той добави: „Всичко, което искаме, е яснота и последователност“.
 
Театралният магнат е собственик на редица театри на Уест Енд в Лондон и призна, че в момента му струват цели 1 милион паунда на месец, за да управлява.
 
Той разсъждава: "Това са много пари и не можем да го направим безкрайно. Достигнахме лимитите си за заеми.''
 
Лойд Уебър смята, че театралната индустрия се намира ниско в списъка на правителствените приоритети на фона на пандемията на коронавирус.
 
 

Още по темата

Коментирай