Вижте как КОВИД-19 се отрази на пазара на имотите (ВИДЕО)

Бизнес
14.05.2020 | 23:51 ч.

Здравната криза с Covid-19 породи интересна тенденция - търсене на имоти извън големите градове за покупка или за дългосрочно наемане. Това каза Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net, в предаването “В развитие” на телевизея Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.  

Според нея ако не беше пандемията, нямаше да се наблюдава такава тенденция.  

Стойчева смята обаче, че това е по-скоро търсене на втори дом и хората не биха искали да заменят апартамента си в големия град.  

Мениджърът на imoti.net е на мнение, че се търси по-скоро възможност за уикенди, за кратки почивки и за развиване на дребно земеделие.  

Тя каза още, че продължителността на кризата ще има значение, но според нея имотите са добра инвестиция дори по време на криза.  

По думите й голям спад при цените на имотите не е възможен вече.  “Строителството е секторът, който не пострада до този момент. Ново строителство продължава да се появява. Започнатото през миналата година вероятно ще се довърши”, смята тя. 

Стойчева добави, че в момента в известна степен е рисковано да се купува на зелено и повече трябва да се проучва строителят.  

Вижте целия разговор във видео материала.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати