Васил Божков май е освободен, МВнР проверява дали това е истина

Крими
16.02.2020 | 15:27 ч.

България е уведомена, че бизнесменът Васил Божков е с отнети документи в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това съобщиха за БНР близки до разследването по повод информацията, появила се този следобед, че властите в арабската държава са освободили бизнесмена.

Към момента информацията за това дали Божков е пуснат на свобода не е потвърдена официално от нито една институция у нас. Самият Божков беше задържан в края на миналия месец, след като беше обявен за издирване от България.

От Министерство на външните работи коментираха за "По света и у нас", че България не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста.

Посланик Богдан Коларов отправи спешно запитване към властите дали изнесената информация е вярна.

Очаква се по-късно разследващите да поискат официална информация от Обединените арабски емирства дали наистина Божков е пуснат на свобода.

В българското МВР до този момент няма получена официална информация от властите в емирствата дали Божков е освободен, съобщиха за БНР високопоставени източници. 

България е повдигнала 11 обвинения на бизнесмена. Очаква се документите, които са в обем на 120 страници, да бъдат преведени на арабски и изпратени на властите в ОАЕ.

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати