В Панорама „Плевенска епопея 1877“ Показват оръжия от Руско-турската война

Общество
14.05.2015 | 19:36 ч.

Интересни демонстрации и изживявания очакват посетителите на Панорама „Плевенска епопея 1877“ в Европейската нощ на музеите в събота вечер. Входът на Панорамата ще бъде свободен от 19 часа до полунощ, съобщиха за „Посоки“ от Дирекция „Военноисторически музеи“ в града.

Панорамата се включва за поредна година в европейската инициатива Нощ в музеите, която цели да осигури безплатен достъп до културните и исторически ценности. Специалната програма тази година ще започне в 19 ч. с шоу-концерт на Плевенския духов оркестър с диригент маестро Пламен Марков. След него музикални програми ще изнесат и сопраното Гиргина Гиргинова - солистка на Русенската опера, и проф. Атанас Куртев - "50 години творчески път по световните сцени".

В Европейската нощ в Панорамата ще бъде направена и уникална демонстрация пред погледа на посетителите - реставрация на ценни икони. От фонда на историческия паметник ще бъде показано и хладно и огнестрелно оръжие от Руско-турската война 1877-78 г. Участници в регионалния клуб "Традиция" ще демонстрират и автентични военни униформи от този исторически период.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати