В община Белене ще правят дезинфекция пред обекти с обществено предназначение

COVID-19
08.04.2020 | 16:53 ч.

С нарастване пика на заболеваемостта в национален мащаб Община Белене съвместно с РСПБЗН и РУ-Белене ще извърши дезинфекция пред обекти с обществено предназначение, съобщават от Бъдеще за Община Белене.

На 10 април (петък) от 9.30 часа ще се извърши дезинфекция в кметствата на селата Петокладенци, Татари, Деков, Кулина вода и Бяла вода.

В град Белене дезинфекционните дейности ще се проведат на 13 април от 9.30 часа. Периметърът на мероприятието ще обхване обществените площи пред хранителните магазини, паркинги, пред входовете на многопрофилната болница за активно лечение, медицински център, предприятия на територията на града, централна градска част, където има струпване на хора. От Общината уведомяват, че дезинфекционните препарати са безвредни за здравето на хората, и призовават към по-голяма отговорност и стриктно спазване на всички препоръки от общинския щаб, а именно: да не се посещават градският стадион „Гигант”, парковете, детските площадки, междублоковите площадки, да се преустановят груповите посещения до ПП ”Персина”, разходките по дигата на р. Дунав и други места за обществено ползване. Във връзка с нарастващите случаи на заболели, които не показват симптоми, се препоръчва носенето на маски в обществени сгради и търговски обекти (такива места или пространства, които са свободно достъпни или са предназначени за обществено ползване). Излизането до търговски обекти и аптека да става само веднъж на ден, а за възрастните хора над 60 години остава в сила препоръчителното време за пазаруване от 8.30 до 10.30 часа.