В Левски учредиха гражданска инициатива "БлагоТворение" в помощ на болницата в града

COVID-19
03.04.2020 | 14:35 ч.

В Левски учредиха гражданска инициатива "БлагоТворение". В нея са включени хора от различни общности, професии и социална принадлежност. Целта е стартирането на дарителска кампания за набиране на финансови средства в помощ на МБАЛ - Левски за справяне с извънредната ситуация, свързана с епидемията от COVID-19. 
В МБАЛ - Левски, вече е формирано отделение за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние. Дефицитни се оказват на първо място предпазни облекла и дезинфектанти.
„Вече получихме подкрепата на Общинския съвет в лицето на г-н Тома Терзиев и на кмета на община Левски, г-жа Любка Александрова. Очакваме да откликнат всички, които осъзнават сериозността и трудността на ситуацията, в която е поставен светът в момента и жителите на община Левски в частност”, информират организаторите и публикуват сметката за дарения:

МБАЛ ЛЕВСКИ ЕООД
BG90FINV91501317429905 - дарителска банкова сметка на МБАЛ Левски, която е освободена от такси
ПИБ АД
Основание: Дарение COVID-19


За по-малко от 24 часа по сметката са постъпили 1400 лв. А един от създателите на гражданската инициатива "БлагоТворение" е превел цялата си заплата в полза на каузата.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати