В Кнежа въвеждат нови изисквания към управителите на етажна собственост

Общество
26.03.2020 | 14:51 ч.

Кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски в своя фейсбук профил уведомява управителите на етажна собственост за нови изисквания във връзка с въведеното извънредно положение на територията на Република България и предвид националните мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19:

 Управителите на етажната собственост трябва да организират спазването на санитарно-хигиенните изисквания във входа; да дезинфекцират входа с препарат на хлорна основа или белина минимум 3 (три) пъти седмично. При констатирани случаи на лица с положителни резултати за COVID-19 и поставяне на изолация с домашно карантинно лечение, от Община - град Кнежа, ще бъде извършено 3-кратно дезинфекциране на входа в рамките на 24 часа от установяването му;
При установяване на нарушаване на карантината да се уведомяват органите на РУ-Кнежа, противоепидемичен контрол на РЗИ – тел. 0879 12 52 64 или Оперативен дежурен към Община град Кнежа - денонощно на тел. 09132/7305.

Настоящото писмо трябва да бъде поставено на видно място във входа. По-нататък в уведомлението се описват случаите, подлежащи на карантина, домашна изолация и лечение, както и хоспитализиране.

 

Коментирай

Владимир Йосифов
26.03.2020 | 16:37 ч.
Домоуправителите ще е добре да регистрират група на съсобствениците на имоти във всяка сграда ! В тази ЗАТВОРЕНА група да се канят определени служители от Кметството и/или експерт имоти, с опит при управление на имоти. Като съветник имоти в Агенция Broker360, аз съм дежурен, по 10 часа дневно, всеки ден, онлайн с отворени профили в twitter, facebook, instagram, linkedin, blogger, youtube и други. Всеки читател на BriagNews и Posoki може да ми пише или да се обади на Skype / hangouts google. Ако искате да говорите само с мен и да ме гледате в очите - ползвайте скайп. Ако искате да получите съвет от няколко експерта, в реално време, на живо - ползвайте hangouts google.