В Кнежа разбиха оранжерия за канабис

Общество
17.04.2019 | 12:41 ч.

Домашна оранжерия за отглеждане на канабис разби полицията в Кнежа. При акцията са задържани двама младежи, съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

След обяд на 16 април в Кнежа е извършена проверка в къща, обитавана от 26-годишен от село Търнак. При претърсването е установена инсталация за отглеждане на 6  растения - канабис, засадени в пластмасови саксии. Намерени са и сухи съцветия от канабис, поставени в стъклен буркан, и две електронни везни. Обитателят на имота е потвърдил, че той е засадил и отглеждал засадения канабис, а съцветията от канабис са му предоставени за съхранение от друг жител на Кнежа. Наркотикът е предаден за лабораторна обработка. 26-годишният е арестуван с полицейска мярка за задържане. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. Образувано е досъдебно производство.

По същото време е извършена проверка на имот, собственост и обитаван от 30-годишен. В пластмасови кутии и стъклени буркани са намерени общо 23 станиолови топчета, две хартиени пликчета и две ръчно свити цигари - всичките съдържащи суха зелена тревиста маса и съцветия. 30-годишният е обяснил, че веществото е марихуана. Наркотикът е предаден с протокол за доброволно предаване за лабораторна обработка. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Кнежа. 30-годишният е задържан и е образувано досъдебно производство.

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати