В Хасково: Няма да има масово тестване на контактните с Григор Димитров, доброволците са с отрицателни резултати

COVID-19
23.06.2020 | 08:40 ч.

В Хасково продължава тестването и карантинирането на контактни лица, след като стана ясно, че най-добрата ни тенис ракета Григор Димитров, който в момента се лекува в Монако, е дал положителна проба за наличието на коронавирус.

До момента от всички тествани и карантинирани, няма хора, които да са дали положителни проби на PCR тестовете. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова заяви, че са издирени 12 лица, които са били контактни на Григор Димитров. Масово тестване няма да има, пробите сами са си платили и дали само по желание контактните с тенис звездата ни, предаде Нова тв.

Всички помещения и тенис кортове са били дезинфекцирани, а късно през нощта тренировките са продължили. Работата на РЗИ продължава и всички, за които има данни, че са били в близък контакт с тенисиста, ще бъдат поставяни под карантина.

Имало е голямо текучество през деня на кортовете. Областният управител не успя да каже точна бройка колко точно са били контактните лица. Тя увери, че тези, които са били на достатъчно разстояние от него - публиката, няма да бъдат карантинирани, но трябва да следят състоянието си, съобщи БНТ.

"Епидемиологичната обстановка в нашата област не налага масово тестване на хора, тъй като за целия период имаме само 38 положителни проби, от които 5 в момента са активни, но не са хоспитализирани", заяви областният управител.