В Белене ще представят проекта за новата автомагистрала „Дунав – Егея“

Общество
11.02.2020 | 15:19 ч.

Новата автомагистрала „Дунав - Егея“ ще бъде представена на официално събитие в Белене на 17 февруари 2020 г. от 17 ч. в зала 26 на Общината. Поканени за участие са кметът на града Милен Дулев, общински съветници, представители на местния бизнес и др. Срещата ще бъде отворена и за гражданите, които желаят да разберат подробности за проекта, като ще бъде дадена възможност за задаване на въпроси и иницииране на дискусия след презентацията, съобщи управата на крайдунавския град.

Проектът за новата АМ „Дунав - Егея“ ще бъде представен от управителя на Лардж Инфрастракчър Проджектс ООД – Румен Марков. Компанията създава и развива големи инфраструктурни проекти в Европа и у нас. А магистралата е част от мегапроекта „ABC+De“ - нов паневропейски проект за мултимодален транспорт и управление на водите на река Дунав и притоците й.

По време на презентацията присъстващите ще се запознаят подробно с проекта за изграждането на АМ „Дунав - Егея“, основните характеристики на автомагистралата, откъде ще минава трасето, как ще бъде финансирана, как ще спомогне за икономическия растеж на България и в частност – на общините, през които преминава, какви са сроковете за изпълнението на проекта. Ще бъдат обсъдени още и следните важни теми:

- Връзката на Свищов и Белене с АМ „Дунав - Егея“ и с АМ „Хемус“

- Построяването на нов язовир при Белене - Свищов

- Изменението на водното ниво на реката при най-ниски и при най-високи води.

 

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати