Успешно приключи проект за подготовка на първокласници в с. Обнова

Общество
12.12.2019 | 16:05 ч.

ДГ „Теменуга“ в с. Обнова съвместно със Сдружение „Пъстра палитра“ - гр. Левски, реализираха успешно проект „Формиране на социални умения у деца в предучилищна възраст, в партньорство с техните родители и учители“. За това съобщиха от пресцентъра на Община Левски. Проектът стартира на 1 септември и приключва в края на 2019 г. Той е насочен за работа с уязвими групи и е на стойност 5420 лв., финансиран от МОН.

Проектът приключи с „Карнавал на приказните герои” на 11 декември в ДГ „Теменуга“. Децата показаха своите знания за приказките и представиха по интересен начин своя герой пред гостите: инж. Кольо Домеников - зам.-кмет на община Левски, Петя Чолакова - гл. експерт „Образование, култура и спорт”, Анелия Николова - кмет на с. Обнова, Ваня Радева – директор на ОУ „Неофит Рилски” - с. Обнова, представители на НЧ „Светлоструй  - 1903” - с. Обнова, и НЧ „Георги Парцалев - 1901” - гр. Левски, родители. Преди това ръководителят на проекта Силвия Йорданова представи подробно извършените дейности с учителите и непедагогическия персонал, родителите и децата от подготвителните групи - 5- и 6-годишни. По проекта са обхванати изцяло двете подготвителни групи в детската градина и основната му цел е да подготви бъдещите първокласници. „С проведените беседи, ролеви игри и интерактивни методи бъдещите първокласници научиха какво трябва да правят в първи клас, какви са техните отговорности и задължения, на кого да се доверяват, как да се извиняват и да споделят. За родителите на децата от ДГ „Теменуга“ в с. Обнова проектът бе доста полезен и интересен, разговаряха и споделяха за своите притеснения за първия учебен ден и как да поставят правила в къщи. Научиха как правилно да изслушват децата си. Изразиха желанието си за подобни инициативи и проекти”, каза Силвия Йорданова.

На своите родители и на гостите бъдещите първокласници подариха маски и картички, изработени по проекта.

„Подкрепяйте децата, не ги изоставяйте по пътя на тяхното образование”, пожела на родителите зам.-кметът Кольо Домеников, отбелязвайки поставеното добро начало. Поздрави всички, допринесли за успешното реализиране на проекта. Кметът на Обнова Анелия Николова благодари на всички за грижата за децата и хубавите чувства, с които се изпълва душата пред коледните и новогодишни празници.

 

 

 

 

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати