Успешна година за НЧ “Зора - 1990“ в село Победа

Общество
09.12.2019 | 14:53 ч.

Една успешна година приключва за НЧ “Зора - 1990“ - село Победа, община Долна Митрополия, съобщават от читалището. Наред с традиционната дейност, включваща инициативи за отбелязване на всички празници от културния календар на читалището, с удовлетворение екипът прави равносметка на изминалата 2019 г. и отчита два реализирани проекта.

Първият проект ЛЯТНО АРТ СТУДИО „Рисувай, твори, танцувай“, финансиран от НДФ „13 века България“, осигури на местните и гостуващите деца едно уникално и незабравимо лято в село Победа. Чрез изкуство и творчество, културни предизвикателства и перспективи за израстване, нови запознанства и приятелства, придобити умения и създадени красиви продукти беше осмислено ежедневието през лятната ваканция.

Вторият спечелен проект е по Програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност“ 2019 г. към Министерството на културата. Библиотеката на Народно читалище „Зора - 1990 г.“ в село Победа обогати своя фонд с 89 нови заглавия ученическа литература, българска и чужда художествена литература.

Съфинансирането и по двата проекта бе осигурено от собствени средства на читалището, реализирани от Работилницата за мартенички и последвалия благотворителен базар. Читалищната кауза на Работилницата бе осигуряване на допълнителни средства за летни дейности с деца, финансово подкрепена от местните бизнесмени Лилия и Божидар Бояджиеви.

Тази доброволческа инициатива „Работилница за мартенички с кауза“ бе номинирана в традиционния Национален конкурс "Доброволческа инициатива 2019", организиран от Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" и Фондация "Лале".

Наградата на Народно читалище „Зора - 1990 г.“ - село Победа, бе получена на официална церемония за връчване на наградите на победителите в конкурса, състояла се в Президентството на Република България.

 

 
Печатни издания

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Стил по време на карантина

 
Изкъпах се, 
гримирах се 
и сега ще си правя прическа,
че ще излизам на балкона!

 

 

АРХИВ | изберете две дати