Ученици демонстрираха умения по карвинг

Общество
11.03.2015 | 11:37 ч.

Учениците от ателие Карвинг “Забавна кухня” с ръководител Татяна Михайлова при ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен направиха демонстрация на карвинг декорации от плодове и зеленчуци. Отритото занятия се проведе в магазина МЕТРО в града.

„Карвингът е традиционно източно изкуство за изработване на красиви фигури и композиции от плодове и зеленчуци. То води началото си от Тайланд, но поради своята естетична стойност по-късно е използвано и доразвивано от готвачи по цял свят. В Тайланд и Япония карвингът се възприема като част от представянето на ястието, като това се превръща и в тенденция във висшата кулинарияПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване - Плевен има вече своите традиции в усвояването на това красиво изкуство и свои носители на медали от национални състезания по карвинг. Учениците изработват с много желание, любов и с изключителна сръчност различни скулптури от плодове и зеленчуци“, споделиха от училищното ръководство.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати