Турчин стои зад стрелбата в Утрехт

Свят
18.03.2019 | 17:11 ч.

 

Холандската полиция разпространи снимка на предполагаемия нападател, който уби най-малко трима души и рани няколко други при стрелба в град Утрехт по-рано днес, предадоха световните агенции. Кметът на града заяви, че загиналите са трима, а деветима са ранените. Службите издирват 37-годишния Гьокман Танис, който е роден в Турция. Полицията предупреди населението, че мъжът е опасен. Ако някой го забележи, да се обади в полицията, призоваха службите в Холандия.

 

Мъжът избяга след стрелбата. Турските медии пишат, че 37-годишният турчин преди няколко години е бил арестуван за връзки с „Ислямска държава“, но по-късно е бил освободен. Смята се, че се е бил в Чечня, предаде fakti.bg. В цяла Холандия са засилени мерките за сигурност на правителствените учреждения, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите на града наредиха училищата да не пускат децата навън, затворен е градският университет.

 

Заради днешното нападение холандските политически партии преустановиха кампаниите за насрочените за сряда провинциални избори, които ще определят състава на горната камара на холандския парламент. Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, за да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри стрелбата.

 

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Семеен скандал:
- Не мога да повярвам, че си ходил на проститутка! - крещи жената.
- Няма как да обвиняваш мен за това. Ти не искаш да правиш секс с мен.
- За това си виновен ти! Никога не си ми казвал, че си готов да си плащаш!

АРХИВ | изберете две дати