Цяло село под карантина заради избягал от болницата с коронавирус

COVID-19
14.04.2020 | 23:17 ч.

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от полунощ днес се забранява влизането и излизането от село Паничерево, община Гурково, след като по-рано мъж от селото с положителна проба за коронавирус избяга от болницата в Стара Загора и се прибра у дома, съобщи Нова. Персоналът на здравното заведение открил, че 61-годишният пациент е изчезнал от болничната стая по време на сутрешната визитация.

Полицията стигнала до дирите му за няколко часа. Оказало се, че мъжът взел такси и с него се прибрал при семейството си в Паничерево, където живеел с жена си и внуците. Родителите на малките били в чужбина. Беглецът и още 4-ма жители на селото са диагностицирани с коронавирус, затова след случката е решено цялото село да бъде поставено под карантина за следващите 14 дни. Тя влиза в сила от 00.00 часа тази нощ по заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

По време на карантината в селото ще работят само аптеката и хранителните магазини, като жителите ще могат да ходят само до тях.

Беглецът е върнат обратно в инфекциозното отделение на старазагорската болница. Заради необмислената постъпка, застрашила здравето на много хора, го грози глоба до 50 000 лева и затвор.

 В Паничерево живеят малко над 1800 души, по данни от ГРАО към 2015 г. 

Утре започва изследване на цялото население на селото с бързи тестове за коронавирус.

 

 

Всичко, 

Коронав