Цигуларят Васко Василев отменя напълно лятното си турне

Култура
22.05.2020 | 14:17 ч.

След сериозно обмисляне и анализ на настоящата неясна ситуация с условията за провеждането на масови събития, от екипа на виртуозния цигулар Васко Василев обявиха решението си за окончателна отмяна на 6-те летни концертни дати. Нито един от обявените концерти - в Плевен, Пловдив, Варна, Разград, Силистра и Севлиево, няма да се състои. Сумите от продадените билети ще бъдат възстановени към публиката. Концертът в София на този етап остава без промяна, съобщават организаторите на турнето.

„За мен като артист, както и за екипа ми, е най-важно да бъдем отговорни към публиката и да не допринасяме към допълнителното излагане на опасност за здравето на хората каквото е провеждането на концерт в почти непроменени условия от преди карантината.“, казва Васко Василев. „Вярвам, че всичко ще придобие нова форма на работа при организацията на концертите и това ще изисква време за изграждане на нови схеми за настаняване на публиката, адекватното редуциране на капацитетите на отделните зали, повече обмисляне на рисковете със залите на закрито и климатичните им системи, по-ясни и обмислени правила, които да гарантират спокойствието на всеки. Отделно намирам за некоректно да задържаме парите на хората повече от година. Вярвам, че когато всичко стане по-сигурно и ясно ще мога да се върна с огромно вълнение във всеки един от тези градове и да наваксаме с радост пропуснатото с публиката.“

Процедурата за връщането на билети е следната:

Всеки билет ще може да бъде върнат и сумата по него напълно възстановена от обекта, от който е закупен. В случай, че билетите са закупени от Eventim.bg, начините за възстановяване на сумите са 2:

1) С кредитна карта – билетите трябва да се изпратят на следния адрес - Спиди или Еконт, ул. “Тодорини кукли“ 4 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени.

2) С наложен платеж или по банков път - билетите трябва да бъдат върнати по пощата (Спиди или Еконт, ул. „Тодорини кукли“ 4) с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.
Крайният срок за връщането на билетите е 30.06.2020 г.

Концертът, обявен за 21-ви декември 2020 година в зала 1 на НДК в София остава непроменен.