Центровете за настаняване от семеен тип в Плевен празнуваха 5-годишен юбилей

Общество
12.12.2019 | 15:01 ч.

С празничен концерт, в присъствието на много приятели и гости, шестте центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ на територията на град Плевен отпразнуваха своя пети рожден ден. От името на Общински съвет - Плевен, празненството в зала „Катя Попова“ уважиха лично общинските съветници Петя Василева, Валентина Вълчанова и Веселка Лилова, гости на празника бяха заместникът-кметът на община Плевен Стефан Милев, заместник областният управител Татяна Божинова, ръководители на социални институции и заведения в града, много родители и приятели на децата и младежите от центровете. Поздравителен адрес и цветя за рождения ден изпрати председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Поздравлението от негово име до Анелия Цанкова – ръководител на шестте ЦНСТ, и екипа й връчи Петя Василева.  

„От името на Общински съвет - Плевен, и лично от свое име за мен е чест да поздравя вас и целия екип по случай 5-ата годишнина от разкриването на шестте центъра за настаняване от семеен тип на територията на град Плевен! Бих искал да изразя своята благодарност към вас и екипа за вашата ангажираност и всеотдайност в работата. Пет години вие оказвате безрезервна подкрепа и съдействие на децата, съпричастни сте с техните проблеми и въпросите, които ги вълнуват“, се казва в поздравлението от председателя на Общинския съвет. „Благодаря ви за ежедневните усилия децата в центровете да бъдат не само добре обгрижени в среда и атмосфера, близки до семейните, но и за вашето желание тези деца да бъдат добре образовани, да усвояват нови знания и да развиват своите творчески умения“, посочва в обръщението си още Мартин Митев и завършва с пожелание към целия екип на центровете за здраве, професионална удовлетвореност и все така да правят добро.

С благодарност към Анелия Цанкова и към екипа на центровете за добрите дела, за ежедневните грижи и за любовта, която дават на децата, се обърна и Петя Василева. „Възхищаваме се на вашите усилия да учите и възпитавате децата в добро. Винаги личи, когато едни деца се гледат с любов, а тук любовта на възпитателите се вижда от поведението и усмивките на техните възпитаници“, каза в обръщението си Петя Василева. Тя благодари на ръководството на центровете за това, че през изминалата година с подкрепата на приятели и съмишленици са успели да направят така, че всяко едно дете с творчески заложби и желанието да ги развива е имало възможност да направи това.

За рождения си ден възпитаниците на шестте центъра в Плевен също поздравиха гостите си - с любимите си песни, танци и индивидуални изпълнения. В празничната програма с музикални и танцови поздрави се включиха и деца от Музикалното училище и школи в града.

 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати