Трима младежи от Плевен получиха стипендии от партия „Атака“

Политика
10.05.2019 | 12:47 ч.

Стипендии, с които да продължат или да започнат висшето си образование, получиха от партия „Атака“ трима млади хора в Плевен. Дарителският жест бе направен пред входа на Медицинския университет в града. В него се включиха зам.-председателят на „Атака“ Десислав Чуколов и водачът на листата на партията за предстоящите евроизбори Георги Димов. На събитието присъстваха и много членове и симпатизанти на „Атака“. „Помагаме на млади и перспективни хора, те трябва да останат в България, след като завършат висшето си образование, а не да отиват в чужбина да мият чинии и да бъдат бавачки на западноевропейски пенсионери. Те трябва тук, в България, да се учат, да реализират способностите си и да се грижат за родителите си в родината. Преценихме, че не трябва да се развива политика по начина, по който го правят другите партии - с шумни концерти, кебапчета и т. н.“, каза Десислав Чуколов.

Стипендиите бяха връчени на тримата младежи от водача на листата на „Атака“ Георги Димов.

„Партия „Атака“ откри своята кампания без зари, без палатки и танцови състави. С тези стипендии правим нещо прагматично – подпомагаме младите хора в България. Един от основните проблеми у нас е демографската криза. България е обезлюдена, защото младото ни поколение напуска родината си. Прагматичната ни цел е да задържим част от младите хора тук. С тази помощ осигуряваме бъдещето на няколко от тях“, каза Георги Димов.

Тримата щастливци благодариха на дарителите:

„Завършвам „Финанси“ в Стопанската академия в Свищов и ще запиша магистратура „Банково дело“. Решението на г-н Волен Сидеров да подпомага младите е много добро – то ми вдъхва надежда за бъдещето", каза Катрин Иванова.

„Благодаря на партия „Атака“ за този жест. Той ще ми помогне много да завърша образованието си“, допълни Илиян Стоев от Горна Оряховица, втори курс „Фармация“ в плевенския Медицински университет.

„Радвам се, че съм един от избраните да получат стипендия от партия „Атака“. Това е един мотив към всички млади хора да завършат образованието си и да останат в България. Най-лесното е да избягаш. Нека заедно младите да променим всичко, което трябва, и да продължим да се грижим за нашата родина“, каза абитуриентът Георги Атанасов от Тръстеник.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.
 
Печатни издания

 

 

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати