Томислав Дончев: До дни става ясно за оставката на Борисов

Политика
06.08.2020 | 08:16 ч.

"Вариантът с отпуска на премиера е несериозен. Ако на Коалиционен съвет се измисли нещо друго, ще го научите веднага. Ако министър- председателят подаде оставка, ще се извърти варианта с даване на мандат за съставяне на кабинет от президента Радев до три политически представени групи в парламента - първо най-голямата, след това втората и третата, за която той прецени."

Това заяви в студиото на Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев. Той заяви, че категорично няма да приеме възможността той да оглави кабинета вместо Бойко Борисов, защото това не е честно. Според Дончев това важи и за останалите министри от правителството.

"Има и междинен вариант, примерно - оставка в края на септември, за да може Народното събрание да приеме всички важни закони, които биха ни позволили да влезем в зимата много по-подготвени.

Оставка веднага би успокоило обществото", поясни още Дончев, коментирайки всички възможни варианти за действие на правителството, които всеки ден обсъждат управляващите.

„Всяка форма на насилие е осъдителна. Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации”, заяви вицепремиерът по повод напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.  

„Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, коментира Дончев. 

Той отрече да има чадър на прокуратурата над ГЕРБ по отношение на изтеклите записи, за които се твърди, че са с гласа на премиера, но призна, че е водил подобен разговор с Борисов, за който пък се твърди, че единият участник в него е вицепремиерът. "Разговорът ми се струва много по-цветен", обясни Дончев.

Още по темата

Коментирай