Тенорът Калуди Калудов на плевенска сцена

Общество
07.09.2015 | 15:17 ч.

Тази седмица почитателите на класическата музика в Плевен ще имат невероятната възможност да чуят на плевенска сцена големия български тенор Калуди Калудов. Концертът е на 10 септември от 19 часа на сцената на читалище "Съгласие -1869", съобщават от Плевенска филхармония във връзка с предстоящите си прояви. Като изненада на концерта от културния институт посочват участието на малката ни съгражданка Биляна Добрева, ученичка в НУИ "Панайот Пипков“, специалност виола. Биляна ще изпълни няколко песни.

Следващият концерт на Плевенската филхармония за месеца е на 23 септември в Католическата църква "Света Дева Мария от Фатима". Тогава от 19 ч. публиката ще има удоволствието да чуе "Реквием" от Моцарт.

На 24 и 25 септември филхармонията ще гостува в Троян и Свищов във връзка с празниците им.

Октомври ще започне с концерт в читалище "Съгласие-1869", от 19.00 ч. по повод Деня на музиката. „Тогава нашите почитатели ще могат да се докоснат до голямото изкуство на големия български диригент и наш съгражданин - Пламен Джуров. Очакваме ви, скъпи приятели и почитатели, очакваме ви, за да съпреживяваме заедно пространството, заредено с емоции и музика, защото това ни прави по-добри!“, пишат в поканата си от културния институт.