Театрална трупа „Беларт” със своя витрина с награди

Общество
24.03.2015 | 18:02 ч.

Театрална трупа „БелАрт” - Белене постави своя витрина с награди във фоайето пред салона на НЧ „Христо Ботев-1892”. Инициатор за това е режисьорът на театралната трупа Митко Рупов. Той взаимствал идеята от експозициите с театралните награди в Каварна, Лом, Тополовград, научихме от Ралица Господинова, пресаташе на местната управа в Белене.

„Когато започнах една по една да събирам наградите се оказа, че това са 15 години от моята работа като режисьор на трупата, 15 години запечатани мигове, 15 години ретроспекция - годишнина, нормално предизвикваща асоциация за равносметка”, разказва режисьорът на ТТ „БелАрт” Митко Рупов. Митко Рупов изброи и част от наградите на самодейната театрална трупа към беленското читалище:

 

„На ІV национален фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира 2001 г. в Тополовград - І награда за мъжка роля на Митко Рупов за ролята на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов; на VІІІ фестивал през 2005 г. - ІІ награда за женска роля на Лорета Стефанова в пиесата „Тигър” на Мърей Шизгал, режисьор Митко Рупов. Най-голям успех досега трупата постигна на ХVІ театрален фестивал на любителските театри „Каварна 2013” - І награда за спектакъла „Суматоха” по Йордан Радичков, режисура и сценография Митко Рупов; І награда за главна мъжка роля на Фердинанд Савчев за ролите му на Араламби и Циганина в същата постановка; награда за поддържаща роля на Веска Кръстева за ролята й в „Суматоха” на Зеленото дърво, както и номинация в същия спектакъл за главна мъжка роля на Райчо Кондров за ролята му на Гоца. „Суматоха” донесе през 2013 г. награди на ТТ „БелАрт” и от Международния театрален фестивал в град Лом - ІІ награда за спектакъл; І награда за главна мъжка роля на Фердинанд Савчев и номинация за главна мъжка роля на Райчо Кондров. Успехи с постановката „Суматоха” ТТ „БелАрт” постига и през 2014 година. На Международния театрален фестивал „Велко Кънев” - гр. Тополовград получава номинация за наградата „Велко Кънев”, номинации за Райчо Кондров и Иван Динов за ролята му на Лило, както и награда за поддържаща мъжка роля на Фердинанд Савчев.

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

СЛЕД КАТО ПЕТКО УДАРИ

ПЕТАТА РАКИЯ,

ВИРУСЪТ СИ СВАЛИ КОРОНАТА

И ПОПИТА НЕЖНО –

"ТИ МЕНЕ УВАЖАВАШ ЛИ МЕ, ИЛИ НЕ?  laugh

АРХИВ | изберете две дати