Тази нощ: Присъствието на много жени "вързало" ръцете на полицията да употреби физическа сила (ВИДЕО)

Общество
08.08.2020 | 09:07 ч.

Няма арестувани през нощта на "Орлов мост", разговорите с протестиращите ще продължат с цел възстановяване на обществения ред и на движението по пътните кръстовища. Това  каза на извънреден брифинг тази сутрин главен инспектор Красимира Стоядинова от СДВР. 
Припомняме, че по-малко от 24 часа, след като вчера призори бяха премахнати палатковите лагери, снощи протестиращите отново ги възстановиха.
Стоядинова обясни, че събралото се множество от протеста снощи се е установило отново на "Орлов мост", където "са започнали да изграждат барикади с кофи за смет, кашпи и паркови пейки". В резултат на тези действия към момента са изградени плътни барикади, които не позволяват преминаването на превозни средства, включително линейки, пожарни коли и други със специален режим.
От СДВР казаха също, че събралите са на "Орлов мост хора категорично са отказали да разговарят с полицията и да отстъпят от позицията си. Започнали са дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.
На барикадата е имало изключително много жени, което е попречило на полицаите да използват физическа сила срещу протестиращите, подчертаха още от СДВР.
"Уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни и да се съобразяват със законовите разпоредби", казаха още от СДВР.