Състезатели на плевенския клуб „Борислав Доков” донесоха медали от международен турнир по триатлон в Сърбия

Спорт
29.07.2019 | 15:07 ч.

Вчера, 28 юли, на Власинско езеро в Сърбия се проведе международен турнир по триатлон. В надпреварата взеха участие 189 състезатели, разделени в 4 категории. От плевенския клуб „Борислав Доков” участваха 6 състезатели. При най-малките Валентин Илиев извоюва златен медал във възрастова група до 9 г. на дистанция 200 м плуване, 5 км колоездене и 1.2 км бягане. Момчето постигна и второ време при 11-годишните, само на 2 секунди от първия.

Неговият баща и треньор в клуба – Иво Илиев, също се класира първи, но на олимпийска дистанция – 1.5 км плуване, 40 км колоездене и 10 км бягане. Стартът е бил общ със спринтовата дистанция, а в него са участвали общо 158 състезатели.

В групата 2006 - 2007 г. плевенчанинът Никола Лишев се класира на 5 място на дистанция 400 м плуване, 10 км колоездене и 2.5 км бягане. На същата дистанция във възрастова група 2004-2005 г. Преслав Петков се класира на второ място. При мъжете Стефан Кънчев е 6-и, а Валентин Грижов - 10-и.

На плевенските триатлонисти предстоят още 3 състезания. На 1 септември ще участват в надпреварата за купа „Пловдив”, на 15-и - на Държавно първенство по триатлон, основна дистанция, в Камчия, а на 22 септември Валентин Грижов, Стефан Кънчев и Иво Илиев ще участват в Белград в надпревара на дистанция 1.9 км плуване, 90 км колоездене и 21 км бягане.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати