Сринаха се и сайтовете на МВР, СДВР, и ГРАО

Общество
25.10.2015 | 14:17 ч.

След сайта на Централната избирателна комисия, сега блокира и сайтът на МВР.Сринати са и сайтовете СДВР и на ГРАО. Това стана ясно от съобщение на  Хаштаг-BG. Както вече беше съобщено,  сайтът на ЦИК не работи от няколко часа. "Има срив в цялата интернет мрежа и в тази връзка има забавяне," коментира по БНР говорителят на ЦИК Александър Андреев. Той отказа да каже дали проблемът е вследствие на кибер атака.

Интернет страницата на ЦИК не работи от сутринта днес. При опитите да се влезе в нея се зарежда стара версия, според която до изборите остава един ден. Сайтът е единствената възможност да се наблюдава работата на ЦИК и да се следят онлайн заседанията на комисиятаОт ЦИК обясниха, че има технически проблем и се работи по отстраняването му, предаде 24 часа.Заради проблема със сайта се бави и обявяването на избирателната активност за местните избори и националният референдум. Причината е, че данните се събират по телефона от всяка от 265-те общински избирателни комисии в страната, вместо да се получават по електронен път.

35 774 са кандидатите за общински съветници в страната, които се борят за 5177 места. 1601 пък са кандидатите за кметове на 265-те общини. 10 081 са регистрираните кандидати за кметове на 3193 кметства. 635 пък са кандидатите за кметове на 35-те района в София, Пловдив и Варна.