Спортно-туристически празник организират Община Плевен и ТД „Кайлъшка долина”

Общество
14.05.2019 | 15:03 ч.

Община Плевен и ТД „Кайлъшка долина” организират спортно- туристически празник на 18 май. Той ще започне с пешеходен поход до хижа „Среброструй”. Участниците в него ще тръгнат в 9.00 часа от началото на парк „Кайлъка”, съобщиха от общинската управа.

В 8.30 часа ще бъде даден старт на велопоход по маршрут: читалище „Съгласие” – жк „Мара Денчева” - парк-хотел „Кайлъка” – хижа „Среброструй”. В 9.00 часа на поляната пред хижата ще започне Седмият преглед на туристическите умения и сръчности за учащи се за приза „Кристален еделвайс” – Кайлъка 2019.

Програмата на празника предвижда още състезания по спортно ориентиране, по воден слалом на язовир Тотлебенов вал и по скално катерене - на скалите до язовира. В 13.00 часа ще бъдат отличени победителите в отделните надпревари. Част от наградите са осигурени от Община Плевен. Празникът ще завърши с песенен концерт на хор „Кайлъшко ехо” под надслов „Елате в Плевен”. Той е от 16.00 часа в зала „Катя Попова”.

 
Печатни издания
Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

След като излетял пътнически самолет, командирът обявил по микрофона маршрута и времетраенето на полета, но забравил след това да изключи микрофона. Всички разговори в кабината се чували в салона. Вторият пилот попитал: "Командир, сега какво ще правим?". Командирът отговорил: "Ще пием по едно кафе, а после ще изчукаме Старшата стюардеса!" Стюардеста, която поднасяла закуски на пътниците в салона, чула какво си говорят в кабината и се затичала да предупреди пилотите, че всичко се чува в салона. Но се спънала и паднала на пътеката. Възрастна жена и помогнала да стане, и й казала: "Не бързай баби! Те казаха, че първо кафе ще пият!"

АРХИВ | изберете две дати