Спецполицаи заловиха двама бракониери, трети успял да избяга

Общество
10.10.2019 | 18:33 ч.

На 9 октомври около 18:30 часа в землището на село Радомирци в близост до язовира екип на специализирани полицейски сили при ОДМВР - Плевен спира за проверка три каруци /конски впряг/ управлявани от 50-годишен, 56-годишен и 46-годишен, местни жители. Това съобщи Областната дирекция на МВР в Плевен.

Установява се, че е натоварена дървесина 2,5 куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида дъб, която не е маркирана с производствена горска марка, а мъжете не са представили редовно писмено позволително /превозен билет/. По време на проверката 46-годишният е избягал и към момента не е установен. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Местопроизшествието е посетено от  горски надзиратели при ДГС гр. Плевен. Каруците и дървесината се намират в база за съхранение на конфискувани вещи и материали "Горски разсадник" – Червен бряг. 50-годишният и 56-годишният са задържани. По случая е образувано бързо производство.

вестиционна програма на Общината влиза под номер 6 в дневния ред, веднага след което следва обсъждане на актуализираната бюджетна прогноза за периода 2020-2022 година за постъпленията от местни приходи и разходи за местни дейност, както и индикативен разчет на средствата от Европейския съюз за същия период.

 

На тази сесия съветниците ще преразгледат и свое решението, прието на заседанието през септември, касаещо промяна в Общинската транспортна схема. Ще бъдат обсъдени и предложения за съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в 11 общински училищата и за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху общински имот за изграждане на състезателно БМХ трасе в Плевен.

Всички предложения, включени в предварителния дневен ред за  заседанието, са публикувани на страницата на Общински съвет – Плевен.