Специални демонстрации за децата на Плевен организира Институтът по пътна безопасност

Общество
10.09.2019 | 17:27 ч.

На 14 септември Панорама мол Плевен и Институт за пътна безопасност /ИПБ/ организират специални демонстрации за деца, представящи основните правила, които трябва да спазват, когато са на улицата. Събитието ще се проведе от 12,00 до 15,00 часа.

Чрез инсталация, представляваща реална пътна обстановка в умален размер, децата ще бъдат поставяни в сходни на реални ситуации на пътя и ще бъдат обучавани какво да правят, как да бъдат по-отговорни и защо е важно да внимават, когато са на улицата.

В рамките на кампанията за пътна безопасност ще обърнем внимание и на активните шофьори, обясняват от ИПБ. В търговския център нa разположение на посетителите ще бъде и специален симулатор, чрез който всеки ще има възможността да се увери в неблагоприятното въздействие на алкохола при шофиране.

С тези интерактивни дейности се цели ефективно и посредством иновативни подходи да се засили вниманието на най-малките в ситуации, в които отговорността е на големите.

 
Печатни издания

 

Най-четени

 

 

 

 

Виц на деня

Грипна ваканция. Няма кой да гледа детето. Връчват го на баща му и като чува, че ще ходи с тате на работа, момченцето грейва като слънце. След 30 мин. в офиса малкият започва да реве. Целият офис се събира да го успокоява.
- Какво, бе, сине, какво стана?! - пита бащата.
Детето през сълзи, хлипайки:
- Къде са всички палячовци, с които ми каза, че работиш?!

АРХИВ | изберете две дати