Служители от сметоизвозваща фирма намериха скъп лаптоп с документи в Тръстеник

Общество
27.01.2020 | 14:56 ч.

Двама служители на фирмата по сметоизвозване, обслужваща Тръстеник, при изпълнение на задълженията си са открили захвърлена раница, в която имало документи, скъпоструващ лаптоп и други принадлежности. Раницата е предадена на полицейски служители и е установен собственикът й. Полицията работи по изясняване на обстоятелствата и откриване на притежателя.

Това съобщи на своята интернет страница Община Долна Митрополия, която благодари на двамата служители за проявената честност и доблестната постъпка.

Сметоизвозващата фирма е „Евро импекс“ ЕООД. Нейните служители, намерили раницата, са Стоян Михайлов и Людмил Комаревски. Шеф на екипа и шофьор на сметоизвозващия камион е бил Йордан Сотленов, съобщиха от фирмата.

„В четвъртък сутринта чистехме в Тръстеник. Движехме се по шосето с камиона и колегата, който го караше, реши да върне назад. В тоя момент видяхме на асфалта раница. Привлече ми вниманието, защото до нея имаше шише с минерална вода. Имаше и доста хартии – явно на някой точно там му беше станало лошо. Слязох от камиона и взех раницата. Отворих ципа и видях лаптопа. За част от секундата се замислих какво да правим, но за такива случаи имаме инструктаж от прекия ни началник такива намерени вещи да се предават в полицията. То така си е и редно“, разказа пред Actualno.com Стоян Михайлов, един от служителите на сметоизвозващата фирма. С него на мястото били и колегата му Людмил Комаревски и шофьорът на камиона Йордан Сотленов.

Тримата решили да се обадят на кмета на община Долна Митрополия – Поля Цоновска. Тя ги помолила да отидат в дома й. Там отворили и прегледали раницата. Бързо станало ясно, че собственикът й е студент в София – вътре имало електронен билет за пътуване с БДЖ. Лаптопът струвал около 2400 лв. Поля Цоновска направила снимки на съдържанието на раницата. После тримата служители отишли в местното Районно управление на полицията и там направили протокол за доброволно предаване на намерените вещи и документи.

„Радвам се, че за това момче, което е изгубило раничката си, всичко приключва добре. И аз имам голяма щерка. И тя има скъпи неща – ако ги изгуби и не й ги върнат, ще се почувстваме вкъщи зле. Смятам, че постъпихме по човешки, като върнахме изгубеното от студента. И от Общината ни благодариха, и от полицията ни благодариха, и нашият шеф ни благодари. Това ни стига“, твърди Стоян Михайлов.

Той работи в сметоизвозването близо 10 години. Досега е намирал два мобилни телефона и постъпил с тях по същия начин – предал ги в полицията.