След спецоперация на територията на Първо РУ – Плевен задържаха четирима от Бохот

Крими
03.06.2020 | 09:10 ч.

На 2 юни на територията на Първо РУ - Плевен е проведена специализирана полицейска операция. Обект са били лица от активния криминален контингент, които със своите действия влияят на оперативната обстановка, лица с две или повече висящи производства и такива, определени като проблемни от кметове на населени места, както и лица с мерки за неотклонение, различни от задържане под стража. За това информират от пресцентъра на ОДМВР - Плевен.

Полицейските мероприятия за проведени за времето от 06:30 до 11 часа. Проверени са частни имоти и четири лица – 28-годишен, 39-годишен, 41-годишен и 23-годишен, жители на село Бохот. На адресите е извършена проверка заради сигнали за държане на тютюн и /или цигари без бандерол, както за незаконно  притежание на огнестрелно оръжие. Установено е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както и към водоснабдителната система.

Образувани са две досъдебни производства за извършени престъпления. Сезирана е прокуратурата.  Четиримата са задържани за срок до 24 часа.

В хода на специализираната полицейска операция са изградени два контролно-пропускателни пункта за проверка на преминаващи лица и автомобили на изходите на село Бохот, съответно по посока село Тученица и по посока село Брестовец, община Плевен. Проверени са общо 20 автомобила и 30 лица, като са съставени 2 акта за констатиране на административни нарушения по Закона за движение по пътищата, един фиш по същия закон, един акт за констатиране на административно нарушение по Закона за българските документи за самоличност и един акт по Кодекса за застраховането.

Още по темата

Коментирай