Въпреки че има забрана да влиза в Италия, турчинът е успял да посети страната през 2014 г. 

"Бях в Рим, бях във Ватикана. Не ми беше позволено, но аз минах през горите в Сърбия, пресякох границата с Унгария и след това влязох в Италия. Отидох на площад "Свети Петър" точно на 27 декември в 17.20 ч. Часът, в който той ме посети в затвора на 27 декември 1983 година. Бях взел рози. Някои хора ме разпознаха, но нямах проблеми. Полицаите бяха много внимателни с мен", заявява Агджа.

През 2015 г. той посещава и Русия. Мехмет никога не е бил там, въпреки че твърди, че властите в Москва са организирали атентата срещу Йоан Павел Втори. 

"Отидох в Москва, видях Кремъл. Срещнах се с някои висшестоящи хора. Те обаче ми казаха - Русия не е СССР. Не ти дължим нищо. Ако искаха да ме убият - това беше моментът. Но те не го сториха. Вярвам в Господ и уважавам всички религии", допълва турчинът. 

Папата на бездомните животни в Истанбул

Сега Мехмет Али Агджа прекарва дните си, като се грижи и храни бездомните кучета и котки по улиците на Истанбул. 

Той никога не се е женил и няма деца. 

"Правата на животните са също толкова важни, колкото и правата на хората. Харча по около 250-300 евро месечно за храната им. Това е правилното нещо за мен, а животните вече ме познават и когато ме видят веднага идват при мен. Те са толкова невинни създания. Чувствам се като папата на бездомните животни в Истанбул", заключава 63-годишният мъж.